НАУКА ЗА РАСТЕНИЈАТА

НАУКА ЗА РАСТЕНИЈАТА
Имајќи го предвид моменталниот тренд кон употребата на природни состојки во храната, постои обновен интерес за микробиолошките вкусови и бои, биолошко производство на храна со користење на ензими, како и биолошка заштита на храната со помош на бактериоцини. Оваа книга нуди сеопфатен преглед на микробиолошкото производство на хранливи состојки, ензими и нутрацевтици. Истата претставува непроценлив водич за професионалците во индустријата за ферментација, како и за истражувачите и практичарите од областа на биотехнологијата, микробиологијата, хемиското инженерство и обработката на храна.
ISBN:

978-608-236-160-4

Author:

МАРГАРЕТ Џ. МЕКМАХОН, АНТОН М. КОФРАНЕК И ВИНСЕНТ Е. РУБАЦКИ

Pages:

674

Language:

MK