РАЗМИСЛУВАЊЕТО КАЈ ДЕЦАТА

РАЗМИСЛУВАЊЕТО КАЈ ДЕЦАТА
Сложената природа на млечните производи и нивните биолошки карактеристики претставува голем предизвик за инженерскиот процес. Оваа книга дава инженерска перспектива за производството на храна со интегрирање на концепти за проток на флуиди, операција на единица и физичка хемија. Во неа се покриени и темите за пакувањето, новите технологии за обработка на млеко и потенцијалните примени на протеините од сурутка во медицината. Со 25 меѓународни соработници од академските кругови и од индустријата, оваа книга е извор што може да се примени за развој на подобрени млечни производи и за определување на успешно совладeните предизвици од постојаната побарувачка на потрошувачите.
ISBN:

978-608-236-099-7

Author:

РОБЕРТ. С. СИГЛЕР, МАРТА ВАГНЕР АЛИБАЛИ

Pages:

560

Language:

MK